Sehening Kalbu

Kelana Berlandaskan Hati, Percaya Mengikat Diri…

Semuanya Tidak Penting Lagi…

Posted by anakkawi on November 24, 2005

Hari ni hari terakhir budak2 jwb exam kt UM. Maknanya esok hari pengosongan UM secara besar-besaran la. Walaupon paper aku abes awal, tapi rajin pulak aku pusing2 UM tuh, haha… Sengaja membanyakkan kenderaan yg semakin berkurangan. Minggu depan tinggal lah budak2 yg tak bole balik kerna aktiviti2 yang disertai. Budak kolej buat hal kolej, budak persatuan buat hal persatuan. Aku ni budak luar kampus pon buat hal sendri. Walaupon boring tapi sekurang2nye ada kerja gak. Haha…

Lupa pulak hari exam tu. Aku jatuh sakit, ntah mcmna bole kene demam panas. Aku nih jarang jatuh sakit, tp dah nk sakit time exam, kita terima ajela. Tapi alhamdulillah bole jawab gak paper walaupon aku xtau apa yg aku jawab. Hehe…

Tapi mase tu aku terfikir, hari2 yg kita lalui… kerje2 yang kita buat, semuanya tiba-tiba sudah tidak penting lagi. Mase tu gak aku paham kenapa org cakap, orang sakit perlu banyak sokongan dr kwn2 dia, dari org2 yg rapat dgn dia. So sape2 yg dak berbini tu jgn lupa jaga bini korg bila diorg sakit. Haha…..

Hurm, sampai sini ajelah celoteh aku. Di sini gak aku nk mintak maaf pada org yg dah lama aku xtanya khabar. Kadang2 bila kita liat jalan di depan kita, kita lupa orang2 di kiri dan kanan jalan. Dan bila kita sedar, kita dah jauh tinggalkan diorg. Tapi satu perkara yang boleh aku ingatkan, kalau kita sayangkan seseorang, kita kene ikut dia, ke mana pun langkahnya, ikutlah tanpa jemu, sekurang2nya kita boleh tolong dia bila dia jatuh…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: